Автор: Иван Бакалов, Е-vestnik.bgАрестуваният в София преди седмица израелец Гал Барак,

...
Автор: Иван Бакалов, Е-vestnik.bgАрестуваният в София преди седмица израелец Гал Барак,
Коментари Харесай

Е-vestnik.bg с интересен въпрос: Какво прави Бойко Борисов на една снимка с Вълка от София, арестуван за киберпрестъпления?

Автор: Иван Бакалов, Е-vestnik.bg

Арестуваният в София преди седмица израелец Гал Барак, с прякор „ Вълкът от София ”, е бил одобряван в кабинета на премиера Бойко Борисов. Това се вижда от обява в онлайн изданието „ Файненшъл телеграм ”.

Снимката е от март 2018 година, пуснал я е в своята фейсбук-страница равин Йосиф Саломон, представител на ортодоксално еврейско религиозно течение в София.

Гал Барак беше задържан преди седмица в съдействие на българската полиция с австрийски и немски служби.

Барак е упрекван за интернет измами с криптовалути и с търговия с така наречен бинарни варианти, при която е завлякъл парите на над 100 000 интернет консуматори. В изявленията се твърди, че ги е ощетил с над 200 млн. $, а съгласно някои източници – с над 250 млн. евро.

Т. нар. бинарни или двоични варианти бяха неразрешени в Европейския съюз предходната година. Това е тип финансова търговия през интернет, която е по-скоро хазарт – примерно, залагаш 100 $ за курса на някакви акции или цена на първични материали, в случай че цената се вдигне, печелиш към 70% от заложеното, в случай че падне, губиш заложеното.

Предполага се, че Гал Барак, който от няколко години е основан в София и съгласно изявленията употребява за схемите си „ Инвестбанк ”, е бил великодушен донор на равина Саломон, а съгласно изданието „ Файненшъл телеграм ”, го е вкарал в лъжливите си схеми.



„ Информираха ни хора на Гал Барак, че той е вкарал равина в бизнеса с бинарни варианти в София. Това звучи малко необичайно, нали? Равини и членове на тяхната общественост са играли основна роля в интернационално пране на пари на колумбийски кокаинов картел и в други противозаконни приходи. В края на 80-те и началото на 90-те равини в Съединени американски щати и техни съконспиратори – множеството от които са били членове на общности на равините – са били упрекнати за пране на пари на колумбийски наркокартели. ” – това написа изданието „ Файненшъл телеграм ”. Там дават и връзка с две изявления на „ Ню Йорк таймс ” и „ Дейли нюз ” от 1993 и 1994 година (виж тук и тук) и с съответно правосъдно дело (виж тук).

По-нататък „ Файненшъл телеграм ” изяснява, че човек от мрежата за пране на пари през 90-те години е непосредствен с задържания Гал Барак и той на процедура е въвлякъл равина от София в своя бизнес.

„ Човек може да се учуди по какъв начин макар многото свидетелства за неговата кибер незаконна активност, той още не е обезпокояван от службите в България. Добре, има явен отговор на този въпрос: Гал Барак харчи доста пари да подкупи управляващите и техните чиновници. Нещо повече – той има близки връзки с равина Йосиф Саломон в София. Тази връзка е с най-голяма значимост за предпазването на „ вълка от София ” и неговия тим ” – написа още във „ Файненшъл телеграм ”. Очевидно създателите загатват и за защита и от най-високо равнище, щом са илюстрирали с такава фотография материала си.

Ако австрийските и немските служби, които са безкомпромисни с финансовите интернет-схеми не са се намесили, Гал Барак щеше да продължи несмущаван да работи от офиса си в София и да зарибява още консуматори на интернет.

Равинът Йосиф Саломон е извънредно деен в София. Може да се види, че е бил одобряван от президента Плевнелиев, от премиера Борисов, поздравявал е Борисов и ГЕРБ за изборната им победа, посещавал е регионалния шеф на София и представители на властта из страната. Придружавал е на празнувания и начинания израелския дипломат.

Това благосклонно отношение на властта и премиера към равина (Борисов даже е пускал фотоси с него на фейсбук-страницата си) изяснява и за какво новината за ареста на Гал Барак по този начин усърдно е премълчавана от българските медии.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР